Bugatti зарадва 70 клиента с Chiron

Chiron

Годината бе добра за Bugatti, тъй като компанията достави 70 броя Chiron на клиенти от целия свят. Това спомага на марката от Молсайм да достигне целта си.

Повече от 300 броя от хипермобила се планират, въпреки цената от над 2,5 милиона долара. Тъй като Bugatti обяви, че ще ограничи производството до 500 единици, това означава, че има останали 200 броя Chiron за бъдещи клиенти.

„Успехът на целия екип на Bugatti е огромен, тъй като вече сме достигнали целта от 70 автомобила през първата пълна година от производство на Chiron“, каза главният изпълнителен директор на марката Волфганг Дурхаймер. „Това изключително постижение е особено важно, защото се стремим да поддържаме сроковете на чакане за нашите клиенти възможно най-кратки.“

Европа, където са регистрирани 43% от поръчките, е най-големият пазар на Bugatti, следван от САЩ и Канада с 26%. Другите 23% са дошли от Близкия изток, а Азиатско-тихоокеанския регион е с 8%.

Дебютирайки на автомобилното изложение в Женева през 2016 г., наследникът на Veyron има двигател с 1500 к.с. и 1600 Nm въртящ момент. Той е 8.0-литров W16 с 4 турбини. Необходимо е по-малко от 2.5 секунди за достигане до 100 км/. Максималната скорост все още предстои да бъде обявена. Все пак би било интересно да се види дали в някакъв момент Chiron ще подобри рекорда на Koenigsegg Agera RS от 457.94 км/ч. или не.