Brabus представиха Brabus 700 Widestar, тунингованата G-класа ще разполага със 700 конски сили и още по-агресивна визия.

Както вероятно сте се досетили от наименованието на джипа, Brabus-ът ще пристигне с впечатляващите 700 конски сили. Благодарение на софтуерен ъпдейт V8-кът, който задвижва и G63 AMG е получил допълнителни 110 конски сили.

Цялата тази мощност ще бъде предадена към 4-те колела на G-класата благодарение на 9-степенната автоматична TCT скоростна кутия. Максималната скорост пък е ограничена до 240 км/ч.

Тунерите са се погрижили Brabus 700 Widestar да не остане незабелязан. За това ще се грижат новите 23-инчови джанти, по-широките брони, спойлера в задната част на „кубчето“, както и по-широките накрайници на изпускателната сиситема. По стара „Brabus-ка“ традиция, пък в предната част на тавана лежи „light bar“.

По желание на клиента, Brabus 700 Widestar може да бъде оборудван и с двуцветен кожен салон или такъв от алкантара. Интериорните елементи от карбон или махагон също са налични в редица разцветки и комбинации.