Mercedes G-class е един от най-емблематичните модели на марката. А когато Brabus се докоснат до някоя „Гега“ нещата стават много сериозни.

През годините Mercedes успяха да трансформират G-класата от джип предназначен предимно за лов, риболов и военни цели в еталон за лукс, комфорт и практичност. Доказателство за успеха на модела са многобройните версии на колата – от дизелова G-класа къса база до 6X6 AMG.

По-рано през годината в Женева, Brabus показаха една по-различна G-класа. Тя се нарича G550 Adventure – усилена версия на G500 4X4 с по-голяма мощност и далеч по-сериозни офроуд възможности. SUV разполага с добре познатият 4-литров        би-турбо агрегат с 550 к.с. и 800 Nm. Огромният джип спринтира до 100км/ч. за 6.7 секудни, което може би не звучи чак толкова респектиращо, но не трябва да забравяме че теглото му е почти 3 тона…

Освен всичко това колата е получила и допълнително офроуд оборудване. Brabus са поставили нови метални защитни кори под колата, допълнителни прожектори за осветление, лебедка и електрическо регулируемо окачване. Общо взето Adventure е перфектното возило, както за неделна разходка до някой търговски център, така и за раздаване на газ в някоя гора или калчище.