Brabus показа две G63-ки, всяка с почти 800 коня

G63

Brabus току-що извади две лимитирани версии на Mercedes-AMG G63, задвижвани от 4.0-литровия twin turbo V8 двигател.

Brabus Black Ops 800 и Shadow 800 идват с по 789 к.с. и 1000 Nm въртящ момент, и ще бъдат произведени само по 10 броя. Цената на Black Ops 800 започва от € 275,055, докато Shadow 800 струва поне € 327,621.

Black Ops 800

Black Ops 800 дебютира на остров Силт в Северно море, като част от Brabus VIP Summer Tour 2019. Той е в изцяло черно гланцово покритие, с червени акценти, съответстващи на интериора.

Бодикитът Brabus Widestar добавя 10 см ширина към G63. Той се състои от раздути калници, нови предни и задни брони, две червени ивици на радиаторната решетка, отвор на капака, допълнителни LED фарове и още много.

Също така получавате и 23-инчови ковани Brabus Monoblock F ‘Black Platinum Special Edition джанти.

Интериорът притежава специално обозначение „1 от 10“ на дръжката на пътниковата страна, тъмно сива кожа, черни елементи и червени контрастни шевове. Релефните лога на Brabus се намират на седалките, педалите са от алуминий, а карбонът изобилства.

Що се отнася до производителността, споменатите по-рано 789 к.с. от 4.0-литровия V8-мак могат да ви изстрелят до 100 км/ч. само за 4.1 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена до 240 км/ч. Разбира се, има и модифицирана изпускателна система, която ви позволява да заглушавате или усилвате тътена.

Shadow 800

Brabus Shadow 800 ще бъде представен на Top Marques Monaco, заедно с последната ексклузивна лодка на тунера, която всъщност служи като вдъхновение за екстериора на лимитираната серия на SUV-а.

Той идва със специална боя Gunmetal Grey и гланцирани черни калници и брони. Чистият карбон пък се забелязва по решетката, капака на капака, задния спойлер и на капака на резервната гума. Джантите са същите като в Black Ops 800.

Вътре има комбинация от черна, светлосива и червена кожа, да не говорим за алкантара, плюс отново доста карбон.

Изключителен пример за качеството на тапицерията на BRABUS е централната част на всяка седалка. Кожата „Light Shadow Grey“ има квадратно прошиване, приложено с прецизна точност. В тон с перфорациите и червените акценти, това създава дискретен вид.

От гледна точка на производителността, той притежава същите характеристики като Black Ops 800.