Brabham BT62 изглежда превъзходно на пистата Portimao

Brabham BT62 е първият по рода си суперавтомобил от Австралия, който от самото си стартиране посети много писти, на които да покаже какво може.

Преди няколко месеца производителят закара един от прекрасните си прототипи на известната писта Portimao в Португалия за няколко високоскоростни тестове.

Заснет в „режим на пълна атака“ на пистата, веднага е очевидно, че BT62 е сериозна машина. Тя може и да е от сравнително нова компания, но се справя невероятно и изглежда се чувства най-добре именно на пистата.

Brabham може да е нова компания за конкурентния пазар на суперавтомобили, но BT62 изглежда е чудесен първи опит.

За начало той се задвижва от средно монтиран 5.4-литров атмосферен V8 двигател, осигуряващ 700 к.с. и въртящ момент от 666 Nm, комбиниран с 6-степенна секвенциална кутия с пера зад волана.

Не само задвижването прави BT62 толкова привлекателен. Благодарение на широкото използване на въглеродни влакна в конструкцията си, колата тежи само 972 кг. Нещо повече, той е оборудван с множество аеродинамични компоненти, които се комбинират, за да произведат повече от 1200 кг сила на притискане – така, на теория, BT62 може да се движи наопаки в тунел.

Brabham възнамерява да изгражда по 70 единици от BT62. Цената на автомобила ще варира в зависимост от пазара и опциите, които клиентите избират. Първият пример, намерил своя нов дом в Северна Америка например се продаде за 1.3 млн. долара.