BMW Z8 принадлежало на Стив Джобс се продава

Аукционната къща RM Sotheby’s обяви, че ще продаде на търг сребърното BMW Z8 на Стив Джобс. Търгът ще се проведе на специално събитие в Ню Йорк на 6-ти декември.

Очакванията на къщата са, че сребърният кабриолет ще се продаде на цена между $300,000 и $400,000. Като ново Z8 е струвало $128,000, но днес значително е поскъпнало. На старо емблематичният модел се търгува между $170,000 и $250,000.

Знае се, че създателят на Apple не е бил голям автомобилен ентусиаст и често сменял колите си. Въпреки това, посъветван от създателя на Oracle Лари Елисън, който бил маниак на коли, той направил покупката. Колата била регистрирана на негово име през 2003 г.

Z8 е емблематичен модел за марката и с футуристичния си дизайн е хващала окото на много бизнесмени и предприемачи. Дон Роуз, автомобилен специалист на RM Sotheby’s твърди, че наследството на Джобс е навсякъде около нас с неговите продукти, но въпреки това той е притежавал едно Z8 и точно то ще се разиграе на търга.

Отново дизайнът е изкушил мултимилионера, но въпреки това, той е мразел flip-телефона Motorola, идващ с автомобила.

Историята на този конкретен автомобил е любопитна и след като той се разделя с Джобс. Настоящият собственик продава BMW-то след година притежание, но съжалява дълбоко и бързо си го връща. Сега роудстърът носи гордо номера „JOBS Z8“.