BMW X7 2019 бе разкрит преди дебюта си

X7

Намерени от Allthecars, изображенията на X7 разкриват, че предстоящият конкурент на Mercedes GLS ще прилича на по-голяма версия на X5. Независимо от сходството в дизайна, между двата модела има няколко разлики.

И двата кросоувъра споделят масивна решетка, но фаровете на X7 са уникални и значително по-тънки от тези, използвани в X5. „Баткото“ също така има по-консервативна предна броня с хромирана лента, която стига до въздушните отвори.

Отстрани се откриват още различия, тъй като X7 има хромирана лайсна, подобна на тази в 7-Series. Най-големите разлики могат да се видят в профил, тъй като X7 е по-дълъг и се отличава с масивни задни врати, които ще помогнат за подобряване на влизането и излизането от третия ред. Линията на покрива е по-плоска и виждаме уникално трето прозорче, което е по-квадратно от това на по-малкия модел.

Отзад, единствените забележителни характеристики са двойна изпускателна система и уникалните задни светлини, които са свързани с тънка хромирана линия. Предполага се, че моделът ще има традиционен панорамен стъклен покрив, както и по-малък люк над третия ред.

X7 ще изглежда различно от X5, но двата модела ще споделят доста двигатели. Очаква се те да включват 3.0-литровия 6-цилиндров турбо двигател с 335 к.с. и въртящ момент от 450 Nm. Също така трябва да видим и 4.4-литров V8 двигател с две турбини, който произвежда 456 к.с. и въртящ момент от 650 Nm.

В Европа X7 може да се предлага с няколко дизелови двигателя, включително 3.0-литров 6-цилиндров турбо двигател с 261 к.с. и въртящ момент от 620 Nm. Може да има и X7 M50d с 3.0-литров 6-цилиндров двигател с четири турбини и мощност от 394 к.с. и въртящ момент от 760 Nm.

Можем да очакваме и хибриден вариант и евентуално дори по-мощен модел с V8 двигателя на M850i, който развива мощност от 522 к.с. и 750 Nm въртящ момент.