BMW X3 2018 може да се превърне в кошмара на XC60 и GLC

X3

BMW пусна изцяло новото X3 в Европа и е време да разберем дали е толкова добро, колкото баварския автомобилопроизводител твърди, че е.

Външният вид може да изглежда малко подобен на стария модел, BMW казва, че новият X3 всъщност е по-аеродинамичен, предлагайки водещ в класа си коефициент от въздушно съпротивление от 0,29.

Добавете към това по-добра звукоизолация, акустично стъкло и активно окачване, и новият SUV изведнъж се превръща в един от най-тихите и удобни SUV-ове в своя клас.

Спецификациите за Европа за BMW X3 включват три бензинови и два дизелови двигателя (поне първоначално), като и в двата случая говорим за 2.0-литров двигател с турбокомпресор. Всички модели са с 8-степенна автоматична скоростна кутия и са стандартно оборудвани с четири задвижващи колела.

Топ версията BMW X3 M40i получава 3.0-литров 6-цилиндров турбо двигател с 355 к.с. и въртящ момент от 500 Nm, което му позволява да ускори за 4,8 секунди до 100 км/ч. Повечето европейски купувачи обаче вероятно ще изберат 2.0-литровия дизелов модел с мощност 190 к.с., като този, който е на клипа по-долу.

Интериорът остава един от добре изградените в класа си и е пълен с най-новите технологии, както и много умни функции, които повишават неговата практичност, а наличното пространство е добро дори за петима.

Изглежда няма какво да се оплакваме от 2018 X3, който съперничи на модели като Volvo XC60 и Mercedes GLC. Вижте видеоклипа на колегите от Carwow, и тяхното мнение по въпроса.