Хората не обичат сравнения между различни автомобили, въпреки че е забавно да разберем кой е по-добър. Едва ли ще им хареса и това драг състезание, тъй като се изправят 3 автомобила, които нямат нищо общо. В този видеоклип от TFLC, BMW X3 се изправя срещу новия Jeep Wrangler 2018 и древния Hummer H2.

Тези коли нямат нищо общо, наистина. Единствените прилики са, че всички идват със задвижане на всички колела. Освен това, те са просто от различни планети.

BMW X3 е чисто нов и разполага с 2-литров 4-цилиндров турбо двигател, задвижващ 8-степенна автоматична трансмисия и xDrive система. Той произвежда 248 к.с. и въртящ момент от 350 Nm, което го прави най-слабия в този тест.

Jeep Wrangler разполага с 285 к.с. и 352 Nm въртящ момент от своя 3.6-литров V6 двигател. Това също е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия и обикновено задвижва задните колела с възможност за задвижване на четирите. Hummer H2 използва 6.0 литров Vortec V8 и произвежда почти 400 к.с. На старта, Jeep стартира лошо и въпреки това смазва Hummer в драг състезанието.

Така че Jeep Wrangler се изправя срещу BMW X3. След стартирането на лош старт на американеца, второто състезание е по-добро. BMW X3 застава начело и го държи през цялото време, като печели лесно. Така че с най-малкото мощ и въртящ момент, X3 е най-бързият автомобил. Предполагаме, че баварските коне са по-силни от американските.