Буквално часове преди официалната премиера на новия BMW SUV – X2, негови снимки излязоха на светло.

Изтичането на такива кадри преди официалното представяне на новите автомобили се превърна в нещо като практика за „баварците“. Този път кадрите се появиха първоначално в корейските медии.

На изображенията виждаме BMW X2 боядисано в един от новите цветове на компанията – „Misano Blue“. SUV-ът е конфигуриран с M-Sport, което ще рече по-агресивна визия. Предната броня е с по-големи отвори и черен лип, а задният дифузьор е по-разчупен. Като цяло BMW X2 ще е с доста по-спортна визия от добре познатото ни X1.

Новият SUV ще е първото BMW, чиито „бъбреци“ ще са с по-различна форма. Горната им част е стеснена, а долната е по-широка. На пръв поглед козметичната промяна, всъщност придава по-голяма острота на предницата и спомага допълнително за агресивната визия. Друго новаторско решение, което прави впечатление е наличието на емблемата на BMW и на последната колонка на автомобила, непосредствено преди багажника.

Интериорът на BMW X2 изглежда почти идентичен с този на X1-цата. Единствено разлика намираме в скоростния лост, който обаче ще бъде интегриран и в следващото поколение на X1.

Със сигурност от BMW ще дадат повече подробности за модела, така че ни остава само да почакаме още няколко часа до официалната премиера.