BMW Vision M разкрива бъдещите планове за перфектна машина

Vision M

В бъдеще, когато хората ще могат да избират между това да бъдат возени или да управляват автомобила си, BMW иска да ни увери, че техните модели ще продължат да се фокусират върху активното ангажиране на шофьора.

Vision M Next изгря в BMW Welt, където производителят демонстрира най-новите си технологични постижения в областта на дизайна, автономното шофиране, свързаността, електрификацията и услугите.

„BMW Vision M Next дава поглед към бъдещето на спортното шофиране“, заяви старшият вицепрезидент на компанията, Адриан ван Хоойдонк. „Когато BMW Vision iNEXT илюстрира как автономното шофиране е в състояние да трансформира живота на нашите превозни средства, BMW Vision M NEXT демонстрира как най-съвременните технологии могат да направят опита от шофирането по-чист и по-емоционален. И в двата модела фокусът е твърдо върху хората вътре. Дизайнът и технологиите правят „EASE“ и „BOOST“ опита по-естествени и по-интензивни.”

Какво е „EASE“ и „BOOST“ ще попитате? Очевидно те представляват двата налични режима на пътуване, като EASE означава, че автомобилът ви вози, докато BOOST означава истинско преживяване зад волана.

Vision M

Органичен дизайн

Визуално, тази концепция черпи вдъхновение от емблематичния BMW Turbo, както и от BMW i8. Той също така моделът разполага с футуристични дизайнерски елементи като нисък, клинообразен силует, вдигащи се нагоре врати и много интересна цветова схема – предната и задната части са завършени в Thrilling Orange, а останалата част на автомобила е в Cast Silver боя.

Други очарователни екстериорни детайли включват фаровете Laser Wire, острият въздухозаборник под бъбрековидната решетка, карбоновите странични прагове, многоспицовите джанти и ниският заден край с Laser Wire задни светлини и подобно на BMW M1 задно стъкло.

Минималистичен интериор

Вътре ще има технология за разпознаване на лицето, която позволява на колата да се отключи автоматично, когато шофьорът се приближи. Чрез натискане на сензор на вратите, се разкрива минималистичен интериор.

„Целият интериор е фокусиран върху BOOST режима. Геометрията е доста опростена, така че водачът да може да се концентрира изцяло върху шофирането.” казва Домагой Дюк, вицепрезидент на BMW Design.

Vision M

BOOST режимът представлява интерфейсът между водача и превозното средство. Той дава всички възможности за контрол и информация, от които ще имате нужда, като използва три различни екрана, разположени в зрителното поле. Два от тях са поставени зад волана, а третият е Head-Up дисплей.

Що се отнася до материалите, те варират от синтетични тъкани до анодиран титан и боядисани повърхности. BMW използва кожата до минимум, затова тя се намира само на волана и дръжките на вратите. Останалата част от кабината е обшита в микрофибърен плат Midnight Blue, който всъщност изглежда и се усеща подобно на кожа. Като финален щрих имаме контрастни оранжеви детайли.

Електрическо задвижване без компромиси

А какво се крие под прекрасната обвивка? BMW Vision M Next притежава Power PHEV задвижваща система, която предлага избор между електрическо задвижване на всички колела и задвижване на задните колела. То може да се осигури отново от електромотор или 4-цилиндров турбо бензинов двигател.

Като цяло, концепцията има максимална мощност от 592 к.с., което води до максимална скорост от 300 км/ч. По права линия, тя може да ускори от 0 до 100 км/ч. само за 3 секунди. Що се отнася до електрическия пробег, той ще осигури до 100 км. без вредни емисии. Това го прави идеален и за града.