BMW Vision iNext показа бъдещите самоуправляващи се автомобили

Vision iNext

Искате ли да знаете как ще изглежда BMW от бъдещето? Ето го. Нарича се „Vision iNEXT“ и след месеци на снимки и клипчета, то е напълно разкрито.

Автономната концепция за електрически кросоувър представлява посоката, в която баварският производител се насочва и директно предлага производствен модел.

Автомобилът се отличава с футуристичен силует, в меден цвят с подходящи концептуални огромни 24-инчови джанти. Сините акценти подсказват, че електрифицираното задвижване е налице, а въглеродните влакна правят неговата конструкция лека. Без двигател с вътрешно горене, голямата двойна бъбречна решетка е изчистена, като там са монтирани сензорите за самоуправление на автомобила.

„BMW съществува, за да създава творчески, пионерски идеи, които променят начина, по който мислим за мобилността“, заяви шефът на дизайна Адриан ван Хойдонк. „BMW Vision iNEXT бележи още една голяма стъпка в това пътуване към промените, показвайки как по-интелигентните превозни средства могат да направят живота ни по-лесен и красив.“

Големият панорамен стъклен покрив позволява на слънцето да навлезе в интериора, който е проектиран така, че да изглежда и да се чувства като хол, и като традиционно пространство в автомобила. Вътре преобладават топлите тонове, дърво и мека тапицерия. Големите стъклени монитори, типични за такива концепции, са отсъстващи, заменени от проектори, които могат да превърнат всяка повърхност в дисплей, контролиран от триизмерни сензори за движение.

„Възможностите, които се откриват от автономното шофиране и непрекъснато разширяващата се връзка, позволяват съвсем нова гама от преживявания и начини за оформяне на пътуването“, добавя шефът на R & D Клаус Фрьолих. „Имайки предвид това, ние сме проектирали изцяло електрическия BMW Vision iNEXT като мобилна среда, която подобрява качеството на живот, едно ново“ Любимо пространство „, в което можем да бъдем себе си и да се отпуснем. Всъщност, всички усилия на BMW ще продължат да се въртят около хората – и техните нужди и желания, когато става въпрос за мобилност в бъдещето. „

Концепцията е проектирана да работи (поне теоретично) или в напълно автономен режим „Ease“, или в режим „Boost“, управляван от водача, като волана и контролите се прибират, когато не се използват. Това (заедно със способностите за самоуправление) вероятно означава изцяло електрическо управление, без директна механична връзка между водача и машината. Но баварската компания не издава никакви технически подробности за това, което захранва автомобила.

Онова, което каза марката, обаче, е, че Vision iNEXT ще бъде пуснат в производство в предприятието в Динголфинг, където ще се изграждат над 300 000 превозни средства всяка година от 2021 г. Можем да очакваме някои промени, които ще бъдат направени преди да се появи продуктовата версия. Но като цяло това, което виждате тук е това, което ще виждаме на улицата след три години.