BMW M8 Competition се показа от Южна Африка

M8 Competition

Няколко нови снимки на BMW M8 Competition 2020 се появиха онлайн.

Изображенията са направени в Южна Африка, в момент на доставка на автомобила. Те осигуряват доста характерен поглед към предната част на автомобила и задния му край.

Започвайки отпред, M8 Competition е оборудвано с уникална броня, която определено е по-агресивна от тази на M850i. Тя разполага с три големи въздушни отвора с черен гланц по външните ръбове.

Моделът също така разполага с преработена черна решетка, отново с гланц, която би трябвало да помогне за охлаждането на 4,4-литровия twin-turbo V8 двигател на автомобила. По-долу можем да видим карбоновия преден сплитер.

Промените в дизайна са забележими и отзад. M8 Competition има изпускателна система с четири накрайника, вместо обичайната двойна изпускателна система. Бронята е преработена, като виждаме триъгълни отражатели на мястото на отворите на M850i. И накрая, но не на последно място, M8 използва уникален заден дифузьор с гланцово черно покритие.

BMW не споделя данни за производителността, но се очаква M8 Competition да използва същия 4.4-литров V8 двигател, който намираме в M5 Competition. Това означава, че купето трябва да има най-малко 617 к.с. и 750 Nm въртящ момент.

BMW не потвърждават тези цифри, но компанията вече е разкрила, че M8 Coupe и Convertible ще имат 8-степенна Steptronic трансмисия и M xDrive система с 2WD, 4WD и 4WD Sport режими. Моделът ще разполага и с нов бутон за настройка, който осигурява лесен достъп до настройките на двигателя, окачването, спирачките, управлението и настройките на X-Drive системата.