BMW M6 Gran Coupe е повече от гранд турер

BMW M6 Gran Coupe

Отначало BMW M6 Gran Coupe може да не ви впечатли особено. В края на краищата това е вариант с четири врати на двуврат автомобил, който първоначално е бил предназначен за двуврата версия на кола с четири врати. Да, звучи объркващо, но такъв е случаят с така наречените купета с четири врати, тъй като никой не харесва седаните вече.

От друга страна, трябва да признаем, че M6 изглежда по-добре от М5 и все още е в състояние да превозва четирима възрастни и багажа им изключително бързо.

TheSmokingTire седна зад волана на M6 Gran Coupe и не каза нищо друго освен хубави неща за него. И това е изненадващо, тъй като Мат Фара не управлява автомобила в обичайната му среда.

M6 Gran Coupe носи М означението, но удълженото му тяло и по-тежка стойка го правят повече от гранд турер. Той е насочен към водачите, които искат да покрият големи разстояния със стил и с чупещи врата скорости. Но, както разбра Фара, M6 Gran Coupe е повече от способен в превземането на завоите.

Благодарение на 4.4-литровия турбо V8 двигател с 550 к.с., моделът е изключително бърз. BMW цитира време за 0-100 км/ч. време от 4.1 секунди, Фара твърди, че седанът се чувства точно толкова бърз, колкото купето, което може да се справи с Ferrari 458 на магистралата.

Колата е толкова бърза, че продължава да претендира, че може да се справи с предишното поколение суперавтомобили; атмосферното Lamborghini Gallardo може да има проблеми при задминаване на Bimmer-а по права линия например.

За разлика от суперавтомобилите обаче, M6 Gran Coupe е много лесен за поддържане. Освен че е труден за паркиране, Фара заявява, че е лесен за шофиране, удобен и има достатъчно място за четирима възрастни.

M6 Gran Coupe може и да срещна трудности, когато излезе за първи път, но купувачите могат да намерят един за около $ 60,000, което е отлична цена за такъв автомобил.