BMW M550i е едно от последните бижута на M Performance отдела на баварската компания.

BMW M550i разполага с 4.4-литров би-турбо двигател, генериращ 456 к.с. Благодарение на X-Drive системата за задвижване на четирите колела, автомобилът се нуждае от едва 4 секунди за да развие 100 км/ч. Впрочем това прави M550i по-бързо в първоначалния спринт, дори от BMW M5 F10. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична.

Окачването на бързата лимузина е меко и возията е страхотна. За съжаление, въпреки, че е с регулируеми амортисьори, при по-остри завои, BMW-то се чувства несигурно. 4Х4 системата определено е голям бонус при старт, но щом се срещне със завоите, се усеща леко недозавиване. Въпреки че M550i е зверски бързо, трудно може да сравните усещането в него с това в M5. То е доста по-спокойно и сдържано.

Иначе лимузината разполага с всичко, което и стандартната 5-та серия. Интериорът е луксозен, екстрите дори не мисля да ви ги изброявам, тъй като са много, ама наистина много. Огромният дисплей по средата на таблото е изключително удобен и функционален. Коженият салон е комфортен, скоростният лост – стилен, а цялата красота на интериора е подчертана от елегантни интериорни лайсни .

BMW M550i е луксозна и страшно бърза лимузина. Тя е подходящя, както за раздаване на газ, така и за возене на семейството ви. Благодарение на X-drive системата, колата се справя еднакво добре на сухи и снежни настилки. При включени системи за сигурност, автомобилът изключително трудно поднася, така че за по-неопитни шофьори, които обичат адреналина е по-разумен вариант от BMW M5 F10. И все пак, ако сте любители на M-сериите на „баварците“, то M550i не е за вас. Въпреки всички удобства, въпреки невероятното ускорение, просто нещо му липсва. Да! Липсва му задното предаване, което макар да изпитва затруднения със сцеплението, придава истинския чар на M-Power.