BMW M5 vs Mercedes-AMG E63 S vs Audi RS5 – състезание отблизо

RS5

Carwow обичат да организират POV драг състезания като ги разглеждат от всеки ъгъл. Достъпът през погледа на шофьорите е уникален и дава представа колко бързи са автомобилите. Перспективата разкрива чистата скорост и разстоянията между които завършват участниците. В клипа по-долу ще видите BMW M5 Competition Package, чисто новия Mercedes-AMG E63 S и Audi RS5. 360-градусови камери са поставени на Audi-то, така че да видим надпреварата от неговия ъгъл.

На хартия състезанието е доста интересно. AMG-то и BMW-то са големи луксозни лимузини с V8 двигатели, докато RS5 е спортно купе с V6 агрегат с две турбини. BMW M5 и Mercedes-AMG E63 S са доста по-мощни от Audi RS5. Въпреки това моделът от Инголщат е най-бързият. Под капака му се намира 2.9 литров V6 с две турбини, който прави 450 к.с. и въртящ момент от 600 Nm. M5 Comp Pack получава 4.4-литров V8 отново с две турбини и 575 к.с. и 678 Nm, а AMG-то пристига с 4.0 литров Twin-Turbo V8 с 603 к.с. и 850 (!!) Nm въртящ момент.

Дали по-лекото тегло и Quattro системата ще помогнат на Audi да спечели? Или огромният въртящ момент на AMG-то ще го направи шампион? Къде ще завърши М5? Отговор на всичко това ще откриете във видеото отдолу.