Виждали сме много видеоклипове с участието на новото BMW M5 F90, което побеждава по-мощни машини от него. Когато колата беше пусната, тя удиви всички с невероятните си показатели, особено от място. Това трябваше да се очаква, тъй като един от проблемите на F10 беше, че мощността се изпращаше само към задната ос.

Този проблем беше решен с идването на новото M5, което има задвижване на всички колела. Системата M xDrive е доста способна и в комбинация с нелепите количества мощност, които BMW M5 притежава, превърна колата в истински звяр. Но може ли седан като F90 да бъде конкурент на Ferrari? Не кое да е Ferrari, но и това, оборудвано с най-мощния атмосферен двигател, който някога е поставен в производствена кола – 812 Superfast.

В случай, че не сте в крак с гамата на Ferrari, този автомобил замества F12 Berlinetta и разполага с 6,5-литров V12 двигател под капака, което доставя 800 к.с. и 718 Nm въртящ момент. Той използва 7-степенна скоростна кутия с два съединителя и достига 100 км/ч. за 2,9 секунди. Колата спира да ускорява при 340 км/ч. и има съотношение мощност/тегло от 2,18 кг/к.с. Това е доста зашеметяваща машина и подходящ суперкар, независимо как ще го възприемете.

От другата страна стои BMW F90 M5. Този автомобил обаче е модифициран. Според видеото, колата разполага с 800 к.с., но в същото време е значително по-тежка от Ferrari, с около 200 килограма. Може ли обаче да окаже съпротива? От място, добавеното сцепление на M5 ще го направи победител, но от летящ старт, Ferrari едва ли ще даде шанс. И все пак, удивително е колко бързи са тези машини.