Когато BMW разработи новата F90 M5, инженерите от M Division сметнаха, че 600 к.с. биха били твърде много само за задните колела. Така че те направиха M5 със задвижване на всички колела за първи път в историята. И те се оказаха прави, 600 к.с. са много за задните колела. Но опитайте да кажете това на тунерите, правили F10 BMW M5.  Този конкретен модел има 800 к.с., всички към задните колела.

Във видеото от AutoTopNL, този звяр с 800 к.с. се качва на аутобана за няколко пускания. За щастие F10 M5  не тръгваше от спряла позиция, защото нямаше да отиде никъде, тъй като щеше единствено да унищожи гумите си. От летящ старт обаче, това чудовище с 800 к.с. просто се изстрелва като ракета.

Във видеото, моделът удря 260 км/ч. доста лесно. Още по-впечатляващо е колко лесно продължава да се ускорява, дори и след трицифрени скорости. Двойното турбо с V8-мака просто продължава да дърпа лимузината. Въпреки зверското ускорение, тя продължава да е максимално стабилна.

BMW M5 F10 не получава много внимание, особено сега, когато новото F90 излезе, но това е наистина добра кола. Неговият V8-мак е чудовищен, окачването е стегнато и шасито е способно на чудеса. Макар че може да не е най-прецизната машината, за  която повечето фенове са се надявали, но няма много по-добри екземпляри за аутобана спрямо цената си отколкото F10 M5. Особено, когато вече знаете, че може да го направите много по-мощно за по-малко от цената на новото F90 M5.