Днес 400 конски сили в кола се считат за хипер-хечбек. Audi RS3 Sportback има почти идентична мощност, а следващото поколение Mercedes-AMG A45 ще надхвърля това число.

Въпреки това, не толкова отдавна някои от най-добрите превозни средства разполагаха с горе-долу толкова. BMW M5 E39 беше един от тях и разполагаше с добрия стар атмосферен V8. Той му позволява да спринтира до 100 км/ч. само за 5.3 секунди.

Тази мощ, съчетана с отлично управление и неостаряващ дизайн, направиха E39 поколението изключително търсено. Това е един от най-добрите M автомобили, но по някаква причина, твърде много от тях са претърпели някакви промени, което смъква от чара, а и от цената им.

Доста от тях обаче са все още напълно заводски, а някои от тях дори не са карани. Неслучайно и цената им е справедливо висока. Един M5 E39 може да ви струва 20 000 евро или дори повече.

Що се отнася до екземпляра от клипчето, той не е фабричен, тъй като е доста шумен благодарение на нова изпускателна система. Не знаем дали моделът има някакви модификации по двигателя, но това, което виждаме, е, грациозен танц, въпреки масивното купе. За тази красота не е нужно много – само няколко конуса и мокър асфалт.