BMW M5 E39 е един от любимите М-Power-и на голяма част от феновете на марката. Изчистеният дизайн, страхотният V8-ак, както и възможността за ръчна скоростна кутия превръщат бързия седан в жива легенда.

BMW M5 E39 дебютира през вече далечната 1998 година. И въпреки, че в България голяма част от расовите автомобили не са достатъчно ценени, то в чужбина хората са готови да похарчат цяло състояние за запазен екземпляр. Доказателство за това е сивото бижу от снимките.

M5-цата бе продадена на търг в „Pebble Beach“ за колосалната сума от 176 000 долара. Тя е произведена през 2002 година, а километражът и показва пробег от едва 437 мили (703 км.) Да, това наистина е една чисто нова кола на 16 години…! Бегачката е с оригиналната си боя – „Titanium Silver“, а интериора крие непокътнат черен кожен салон. Автомобилът е част от колекцията на Глен Конкъл, който е известен с това, че винаги си купва два еднакви автомобила. Единият го паркира в гараж с перфектни климатични условия, а другият го ползва за всекидневна употреба. Това и причината за нищожния пробег на сивата красавица.

И въпреки, че лафът е „За тия пари Е60“, в случая по-скоро важи „За тия пари M5 F90“. И все пак, тази кола е легенда!