Искате лъскава кола, която да паркирате дискотеката или кафенето? В такъв случай, затворете статията, тя не е за вас. Ако обаче сте фен на старите, мощни и диви автомобили, то дерзайте. BMW M5 E34 е точно това, което обичате.

BMW M5 E34 е второто поколение на бързия седан. Той се произвежда от 1989 до 1995 година и до ден днешен се смята за едно от най-вълнуващите и епични произведения на M-Power.

За да бъдем честни, много от любимите автомобили на ентусиастите (включително и на нас) са произведени именно през 90-те години на миналия век. Това разбира се има и логично обяснение. Макар и да не са най-луксозните и комфортни автомобили, те са някак истински. Лишени са от повечето съвременни системи за безопасност, което ако знаете какво правите зад волана може да бъде голям плюс. В противен случай пък е най-големият им недостатък. Впрочем E34-ката тежи едва 1670 килограма или иначе казано едва 100 повече от новия Ford Focus RS.

Във видеото по-долу колегите от „Carwow“ презентират BMW M5 E34 произведено през далечната 1990 година. Колата е оборудвана с доста редки за времето си екстри, като изцяло електрически седалки, при това с памет. Освен това воланът се регулира по същия начин, както и салона, тоест електрически.

BMW M5 E34 е известно и с качеството, което е изработено всичко по него. В интериорът на автомобила липсват модерните пластмаси, които едвам изкарват здрави гаранцията си. Всичко е масивно и семпло, а което може да ни е нужно е подръка.

Ако сте фен на марката, то вероятно знаете, че M5-цата се предлага с два различни агрегата. За съжаление този екземпляр е оборудван с по-слабия, но това не ни пречи особено. А именно 3.5 литров мотор с шест цилиндъра и мощност от 315 к.с. Ускорението до 100 пък отнема 6.3 секунди, което спрямо днешните стандарти не кой знае колко впечатляващо, но все пак говорим за автомобил със задно предаване на повече от четвърт век. Освен това колата вече се е превърнала в истинска рядкост, тъй като са произведени едва 12 000 бройки.

Ако искате да научите повече за този красавец изгледайте видеото.