BMW M5 Competition е много бърз автомобил. Един от тях наскоро постави невероятно време от 10.24 секунди на драг пистата Palm Beach International Raceway.

Имайте предвид, че въпросното M5 Competition във видеото не е заводско, тъй като разполага с JB4 Piggy Back кутия и модифицирана кутия за въздух. Всичко това, казват, увеличава мощта до 700 к.с.

Когато суперспортната лимузина напусне завода, нейният 4.4-литров twin-turbo V8 доставя 616 к.с., което е достатъчно, за да изстреля колата до 100 км/ч. за 3,3 секунди. В този си вид, автомобилът изминава 1/4 миля за около 11 секунди.

Така или иначе, няма как стоково M5 Competition да падне в 10-секундния клас. Това изключително постижение е още по-забележително, като се има предвид, че е постигнато с едва 80 коня отгоре.

На всичко е ясно, че BMW създаде изключително добра машина. Не само, че супер седанът притежава забележително мощен двигател, но и стандартно се предлага с усъвършенствана система за задвижване на всички колела, която осигурява огромно количество сцепление, независимо от повърхността на пътя. Доказателство за това е, че той се нуждае само от 10,8 секунди, за да ускори до 200 км/ч.