BMW M5 и i3s заедно на пистата

i3s

Наскоро в Португалия се проведе любопитен тест. Новата F90 BMW M5 и BMW i3s бяха засечени на пистата.

Това изглежда малко странно. Един от автомобилите е супер седан с по-голяма мощност от Ferrari 458 Italia, а другият е малък електрически хечбек със същата мощност като Volkswagen Golf. Така че не е най-типичното сравнение на автомобили за писта.

Въпреки това и двете машини бяха на пистата в Лисабон наскоро и се появиха снимки на събитието. Съпоставянето на двете коли на една и съща писта е доста забавно. Новата F90 BMW M5 разполага с 600 к.с. от своя 4.4-литров V8 двигател с две турбини и задвижва всичките четири колела. Това позволява да се достигне време от 0-1000 км/ч. за около 3.3 секунди, което го прави най-бързо ускоряващото BMW, правено някога. BMW i3s използва електрически мотор с мощност от 184 к.с., който задвижва задните колела. То може да достигне от 0-60 км/ч. за 6.8 секунди.

Въпреки огромната разлика в мощността и представянето, това са два наистина забавни автомобила за писта. Но ги отличават доста неща. Докато M5 изглежда по-ниско, агресивно и спортно, BMW i3 е по-високо и квадратно. BMW i3 изглежда като машината, която всеки ще кара в бъдеще, а М5 изглежда като ядосана напомпана машина.