Шофирането на точната кола по хлъзгав път има успокояващ ефект за повечето хора, както и желание да започнат да дрифтират.

Както задното предаване, така и задвижването на всички колела могат да бъдат вълнуващи при плъзгането на задницата. Тук ще видите идеалния пример, който подкрепя и двете, във формата на видео, което показва Audi RS4 Avant и BMW M4 Coupe.

Заснето няколко дни преди Коледа, видеото показва нощна гонка на двата наточени германски автомобила по заснежен планински път.

M4 Coupe разполага с 3.0-литров 6-цилиндров twin-turbo агрегат с 431 к.с. и 550 Nm въртящ момент. То достига 100 км/ч. за 4,3 секунди с ръчна скоростна кутия и с 0,2 секунди по-бързо с DCT автомат.

Представеният в клипа RS4 Avant е от поколение В8, което означава, че има атмосферен 4.2-литров V8. Този прекрасно звучащ двигател изпомпва 450 к.с. и 430 Nm въртящ момент, което позволява на супер комбито да ускори до 100 км/ч. за 4,7 секунди.

Става ясно, че двете мощни коли се нуждаят от доста шофьорски умения, за да бъдат управлявани по този начин. Въпреки това, ние не бихме препоръчали да практикувате уменията си за дрифт по обществени пътища, тъй като нещата могат да излязат извън контрол само за миг и да застрашат вашия живот и този на околните.