BMW M3 Touring G21 ще засили конкуренцията на немските комбита

Touring

Комбитата станаха жертва на SUV-овете, но все пак някои производители не се отказват от тях. Даже напротив, сякаш напук продължават да правят доста бързи версии на семейните си автомобили, които на пръв поглед изглеждат скучновато.

Независимо дали става дума за Audi RS4/RS6 Avant, или за AMG C63 или E63 Wagon, определено не липсва мощност на тези четири модела. Въпреки цялата тази сила, това си остава доста практична и просторна кола.

Фактът, че BMW все още не е създал Touring версия на своя седан M3, не е без причина. M3 Touring просто не пасваше на имиджа на автомобилния производител – в крайна сметка как „най-добрата машина за шофиране“ може да бъде и най-доброто семейно комби?

Е, правилата са създадени, за да бъдат нарушени и ако трябва да се вярва на доклад от миналата година, BMW обмисли въвеждането на M3 Touring по света. Според Autocar такъв проект изисква минимални разходи за разработване.

Ако M3 Touring ще изглежда подобно на рендера от Aksyonov Nikita, смятаме, че купувачите ще бъдат доста щастливи.

Както и да е, ако M3 Touring все още не е в плановете, предстоящият седан ще бъде задвижван от 3.0-литров 6-цилиндров редови twin-turbo агрегат с максимална мощност от около 474 к.с. Което би трябвало да е повече от достатъчно и за комбито…