BMW M3 2021 може да дойде в няколко версии, достигайки 500 к.с.

M3

Новото BMW M3 е на път и според докладите ще се появи на пазара като модел за 2021 година. Има слухове, че то ще се предлага в няколко варианта.

Според BMW Blog, германският производител първоначално ще продава M3 в три форми: Pure, Base и Competition. „Pure“ ще бъде олекотената версия от трите и ще има най-ниска мощност, потенциално около 444 к.с. от 3,0-литровия twin-turbo агрегат. Моделът „Base“ ще бъде в средата на гамата с 475 к.с. На върха на семейството ще бъде BMW M3 Competitionот с около 500 к.с.

За да добиете представа, последното M3 доставя 425 к.с. и 550 Nm въртящ момент.

За да се погрижат за колкото се може повече клиенти, ще има множество конфигурации при трансмисиите. Въпреки че остава да бъде потвърдено, възможно е M3 Pure да пристигне със задвижване на задните колела и 6-степенна механична трансмисия, докато Base и Competition моделите ще използват BMW xDrive със задвижване на всички колела и 8-степенна автоматична трансмисия. Общото измежду всичките три ще бъде M диференциалът и адаптивното окачване.

BMW M3 Competition може да пристигне и с карбон керамични спирачки. Предполага се, че инженерите на BMW ще могат да спестят около 65 кг. тегло от всяка версия.

По отношение на дизайна, можем да очакваме типичните M детайли, открити и при настоящите модели. Това означава, че ще видим модифицирани предни и задни брони, леки и агресивни джанти, уникално интериорно изпълнение и цветни спирачни апарати.