BMW M3 2020 също ще получи гигантски бъбреци

M3

BMW подготвя чисто ново M3 и вероятно ще го видим през септември на автомобилното изложение във Франкфурт. Подобно на най-новата 3-Series, М-версията също ще изглежда като цялостно подобрение спрямо своя предшественик, като се започне от външния вид.

За разлика от повечето прототипи заснети досега, този конкретен модел изглежда, че крие завършено купе (брони, странични прагове, калници), а отпред може дори да видим мрежите в отворите.

Очевидно е, че и M3 лесно ще се откроява като много по-агресивно изглеждащ автомобил, отколкото стандартния модел, благодарение не само на неговите по-широки калници, агресивните брони, страничните прагове и големите колела. Ще видим различен дизайн на решетката, който изглежда има хоризонтални линии под камуфлажа.

Линиите продължават и зад бъбреците в средата на предната броня, което е изключително интересно, защото вероятно ще видим масивна решетка. Очевидно е, че разстоянието между бъбреците и централния отвор е още по-малко.

M3

Съобщава се, че BMW ще използва същата система за задвижване на всички колела M xDrive, която дебютира в последното M5, което ще направи M3 по-бърз, както и по-пригоден за всякакви климатични условия.

Очаква се мощността да дойде от нов twin turbo 3.0-литров 6-цилиндров редови двигател, свързан с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Ще има две версии, като базовата ще предлага 473 к.с., а по-мощният Competition модел ще идва с 503 к.с.

Няколко доклада предполагат, че BMW ще представи и трета версия с кодово име „Pure“, която се очаква да изпраща цялата си мощност към задната ос, използвайки 6-степенна механична трансмисия. Разбира се, все още не сме убедени, че това ще стане реалност, но тайничко се надяваме.

M3 2020 ще заеме своето място като пряк конкурент на настоящите Mercedes-AMG C63 и C63 S, които също очакват подмяна.