BMW M3 2020 беше заловено да тренира

М3

Пролетта е във въздуха и производителите на автомобили се завърнаха с пълна сила на Nürburgring. Най-новият е BMW, който наскоро беше уловен да тества M3 2020 на световноизвестната писта.

Облечен в черно-бял камуфлаж, този конкретен прототип изглежда относително опитомен, но има няколко улики, които показват, че не е обикновна 3-Series. Стартирайки отпред, можем да видим агресивна броня с интересна мрежа на долния централен отвор на M3.

Можем да забележим олекотени колела, прикриващи голяма спирачна система. Опитният пилот на компанията явно натиска модела здраво, тъй като дисковете светеха на някои от снимките.

Други забележителни щрихи включват агресивните странични прагове, системата за отвеждане на отработените газове с четири накрайника и намалената височин благодарение на спортното окачване. Можем да видим и малък заден спойлер, и разширени калници на колелата, които компенсират по-широката следа на M3.

Интериорът на автомобила вероятно ще отрази стандартния модел и това означава, че можем да очакваме, че ще има по-модерен дизайн с нов скоростен лост. Колата трябва да има и цифров инструментален клъстер и най-новата система за инфоразвлечения iDrive.

Има безброй слухове за това, какво ще захранва M3, но се очаква да използва 3.0-литров 6-цилиндров двигател с две турбини. Мощността остава неизвестна, но е безопасно да се предположи, че моделът ще бъде по-мощен от сегашния M3, който развива 425 к.с. и въртящ момент от 549 Nm.

Независимо от крайните цифри, M3 се очаква да бъде по-лек от предшественика си, тъй като колата ще се бъде на платформата CLAR. Моделът също така е предназначен да използва повече алуминиеви и въглеродни компоненти като част от усилията за намаляване на теглото.

BMW пази подробностите в тайна, но новото М3 ще се появи на автомобилното изложение във Франкфурт през 2019.