BMW с ръчни скорости винаги вълнува феновете. Появява се най-разнопосочна информация в последните месеци, но сякаш ентусиастите ще имаме късмет и този път. Преди няколко месеца, шефът на M дивизията Маркус Флаш потвърди връщането на ръчната скоростна кутия в спортния седан, както и предстоящия M4.

Такъв прототип бе заснет по време на тест на Nurburgring преди няколко дни, а между бързите завои и ускоренията по права линия можете да чуете ръчната смяна на предавките. Трансмисията ще бъде свързана с 3,0-литровия, twin-turbo прав шестак, намиращ се в новите X3 M и X4 M, където осигурява 473 к.с. или 503 к.с. в Competition версията.

Очакваме подобна мощ и за M3, който би трябвало да може да ускори до 100 км/ч. за по-малко от 4 секунди. Максималната скорост на автомобила ще бъде продиктувана от избраните опции и вероятно ще достига 285 км/ч при M Driver’s пакета. Мощта ще се пренася през системата за задвижване на всички колела, подобно на по-голямото M5. В списъка ще присъства и автоматична скоростна кутия. Носеха се слухове за 6-степенна ръчка със задно предаване в модификация „Pure“, но тепърва очакваме да видим.