BMW M235i порасна до M240i

M240i

С добавянето на пакета Evo към състезателния автомобил M235i, BMW Motorsport е готов да изпрати по-способен спортист на своите клиентски екипи.

Пакетът BMW M240i Racing Evo разполага с оптимизиран софтуер за двигателя, ново задно крило, седалка за пилота с повишен комфорт и още модификации.

„Като базов модел и по този начин лесно достъпен за сцената на моторните спортове, BMW M235i Racing постигна голям успех“, каза шефът на BMW Motorsport Йенс Марквард. „Можете да видите това от факта, че съответният клас от години е най-силният клас във VLN Купата, с решетка от около 20 коли.“

„Доволен съм, че сега сме в състояние да предложим на нашите клиентски отбори план за сигурността им за още две години и да ги възнаградим за тяхната лоялност. С въвеждането на пакета BMW M240i Racing Evo от сезон 2019, ние вземаме предвид многобройните искания на клиентите. „

Освен BMW, Motorsport също е вдигнал наградата за наскоро обявената BMW M240i Racing Cup, където най-успешните отбори ще получат през следващия сезон награден фонд от 100 000 евро, с 25 000 евро повече от преди.

Както и преди, класът „Racing Cup“ ще продължи да получава пълна подкрепа от BMW Motorsport, тъй като те ще предоставят екипите с резервни части на пистата, както и ще им предлагат пълна техническа поддръжка.