M2 Competition може да се смята за перфектния компактен RWD спортен автомобил, но BMW работи върху още по-фокусирана версия. Тя ще носи името M2 CS, като наскоро беше заснета в близост до Nurburgring.

Според източници, запознати с темата, M2 CS ще бъде строен само една година и ще бъде оборудван с почти същия 3.0-литров twin-turbo 6-цилиндров двигател като в M3 и M4. Агрегатът се използва и в настоящото М2 Competition. Поредица от модификации ще засили джобната ракета до 445 к.с., което е сериозна цифра за автомобил от този размер.

Подобно на M2 Competition и оригиналното M2 преди него, CS ще бъде със задвижване на задните колела и ще бъде снабден с 6-степенна механична или трансмисия или такава с двоен съединител. Това би трябвало да го направи абсолютен фаворит сред ентусиастите и да покаже доста впечатляващи резултати.

Усъвършенстваният двигател няма да бъде единствената разлика между CS и „нормалната“ версия. Автомобилът ще разполага с въглерод-керамични спирачки и ще се продава с редица поръчкови визуални и аеродинамични части, включително нови предни и задни спойлери, нов заден дифузьор, покрив от карбон, променен капак и нови джанти с Michelin Sport Cup 2 гуми.

M2 CS ще се предлага в следните цветове: Black Sapphire, Alpine White, Hockenheim Silver, и Misano Blue.

BMW не дава данни за премиерата на новото M2, но очакваме моделът да стартира до края на годината.