От години Porsche Cayman доминира в компактния спортен клас, но тъй като германската компания реши да премине към 4-цилиндрови турбо двигатели, конкурентите се възползваха от възможността да отвърнат на удара.

BMW M2 Competition е отличен пример за подобрение на спортната кола във всяко отношение; тя вече беше звяр, но BMW й даде M4 6-цилиндров двигател, който е леко занижен до 404 к.с. и въртящ момент от 550 Nm. Той също така е един от малкото спортни автомобили, които все още се предлагат с 6-степенна ръчна трансмисия.

От друга страна, Alpine A110 възприема напълно различен подход. Малкият френски спортен автомобил не може да скрие предимствата си, тъй като се основава на алуминиева конструкция с двигател по средата и ясен фокус върху ниски килограми.

Като погледнем цифрите за мощността, Alpine изглежда абсолютно губещ, тъй като предлага почти 150 к.с. по-малко от M2 Competition – 248 к.с. и 320 Nm въртящ момент, идващ от 1.8-литров турбо 4-цилиндров двигател. Все пак A110 е почти с 500 кг. по-лек от M2, поставяйки двата спортни автомобила наистина близо по отношение на представянето.

Коя от двете е най-сладката малка спортна кола, която можете да купите днес в Европа? Нека да разберем мнението на Autocar в клипа.