BMW M2 Competition от Manhart получава 542 к.с.

Manhart

Manhart обича да доработва BMW M2 Competition и направи няколко подобрения в пореден модел, за да го направи по-вълнуващ.

Германският тунер се стреми да увеличи производителността на 3.0-литровия 6-цилиндров двигател с две турбини с ECU ремап и карбонова тръба за въздух.

С новите части автомобилът достига 542 к.с. и въртящ момент от 800 Nm. Това представлява увеличение от 138 к.с. и 250 Nm в сравнение със заводското BMW M2 Competition, което спринтира до 100 км/ч. за 4 секунди с автоматична скоростна кутия.

Подобряването на звука е вътрешно разработеният ауспух от неръждаема стомана, а четирите карбонови накрайника са вградени в новия заден дифузьор. Другите външни подобрения са преден сплитер, странични прагове и заден спойлер, всички от които са изработени от въглеродни влакна. Джантите са 20-инчови алуминиеви и се казват Concave One.

Що се отнася до цялостната визия, тя е подобрена с 20 мм по-ниско окачване в сравнение със стандартното BMW M2 Competition, постигнато чрез комплект KW регулируемо окачване.