BMW M2 Competition може да е с двигателя от M4

Снимки и подробности за дългоочакваното BMW M2 Competition излязоха онлайн след ранна публикация от BMW Австралия.

Информацията потвърждава, че M2 Competition използва същия 3.0-литров 6-цилиндров S5 двигател с две турбини като в M4, само че е „намален“ до 410 к.с. и въртящ момент от 550 Nm. BMW цитира време от 4.2 секунди с трансмисия с двоен съединител. Двигателят се развърта до 7600 об/мин.

Не е споменато дали M2 Competition ще бъде предлагана с 6-степенна скоростна кутия с два съединителя. Дори и да не е така, късото междуосие, системата за задвижване на задните колела и компактната форма на автомобила обещават да го превърнат в абсолютно удоволствие за каране.

От визуална гледна точка М2 Competition не е толкова различен от сегашния М2, както се очакваше. Най-значимите промени включват преработена черна решетка и леко увеличени отвори за въздух. Освен това, колата получава огледалата от M4 и се предлага с поръчкови черни колела. Нов дифузьор и променени накрайници също са включени.

Бързият поглед в кабината разкрива M4 седалки, червен старт бутон и познатите „М1“ и „М2“ бутони на волана, които предлагат конфигурируеми настройки за задвижването.

BMW M2 Competition се очаква да дебютира на автомобилното изложение в Пекин този месец.