Много от феновете на BMW, твърдят, че макар и да не е най-мощната и най-бързата M-ка, то M2-ката е една от най-забавните коли на компанията. Концерна вдигна завесите около новото BMW M2 Competition, което ще бъде официално представено в Пекин на 25 Април. Освен визуални промени, малката бегачка ще разполага с цели 410 к.с.

Въпреки, че на пръв поглед BMW M2 ще се задвижва от добре познатият 3-литров би-турбо агрегат, всъщност той е силно модифициран. Резултатът е на лице – 410к.с. и въртящ момент от над 500Nm. Скоростната кутия е 7-степенна DCT. От компанията все още не са разкрили детайли, относно представянето на спортиста, но след „допинга“ от 40к.с. се очаква M2-ката да ускорява по-бързо до 100 км/ч с поне една стотна. В максималната скорост едва ли ще има промени, тъй като най-вероятно колата ще бъде софтуерно ограничена на 250км/ч. Екземплярите оборудвани с M Driver’s Package пък ще могат да развият 270км/ч.

Визуално BMW M2 Competition ще се различава от BMW M2 F87. По-големи и агресивни лип спойлери ще красят бегачката, най-накрая колата ще получи и типичните за M-Power огледала. Всички тези доработки ще вдигнат и цената на най-малкият M-Power. Очаква се тя да бъде с поне 10 000 долара по-висока от тази на сегашното BMW M2.