BMW продължава да изумява, този път с новото М2 Competition, което демонстрира гъвкавост и добро поведение.

Видеото е от Кейптаун, Южна Африка, където M2 Competition трябваше да среже повече от 87 бамбукови стръка, за да победи предишния рекорд.

След месеци на подготовка, компактното купе успя да унищожи 117 бамбука за по-малко от 60 секунди. Те бяха подредени в полукръгове, така че колата дрифтираше, използвайки острие, прикрепено отзад.

„Това пилотиране беше почти невъзможно“, каза координаторът на каскадите Марк Хигинс. „Изискванията към М2 Competition са огромни. Всеки дрифт трябва да се извършва с абсолютна точност; няма място за грешки. Силното присъствие и гъвкавостта естествено помогнаха много.“

Освен острието отзад, останалата част от колата е фабрична и получава всичко като останалите M2 Competitions. Това включва настроийка на двигателя, управлението и Drivelogic функциите.

Мощността идва от нов 3.0-литров 6-цилиндров twin-turbo двигател, базиран на този в M3 и M4. Той произвежда 410 к.с. и въртящ момент от 550 Nm, което е достатъчно, за да достигне 100 км/ч. за 4 секунди, с трансмисия с двоен съединител.

BMW постави още един рекорд с M2 Competition, след като превозното средство спука 79 балона с лазер, монтиран на решетката в Обединеното кралство.