BMW M140i vs BMW M240i – кое си струва повече?

M140i

Понастоящем BMW е в серия с M Performance моделите си, показвайки, че когато се приложи точно, програмата може да бъде също толкова удовлетворяваща, както и пълната M модификация. Това е мястото, където M240i и M140i се срещат.

Разбира се, ако живеете навсякъде, освен в САЩ, защото BMW реши да запази 1 Series далеч от северноамериканския континент. Поради това клиентите в САЩ са лишени от радостта да притежават единствения хечбек със задвижване на задните колела, а да не говорим и за единствения модел с 6-цилиндров двигателя под капака. M140i разполага с 340 к.с. от B58 двигателя и това е чудесна комбинация заедно с късото междуосие.

Момчетата отCar Advice се питат кой от двата модела със сходни характеристики да изберете? На пръв поглед изборът е прост, тъй като хечбекът идва с по-добра практичност от купето и е доста по-евтин.

В крайна сметка, това е личен избор. М240i предлага прилично място отзад, въпреки че влизането е значително по-трудно, отколкото в 1 Series. От друга страна, докато има повече място в задната част в M140i, багажникът е по-малък от този в M240i. Ако искате да разберете предимствата и недостатъците на двата модела, вижте клипа по-долу.