BMW M140i Finale Edition слага край на хот хечовете на задно предаване

M140i

BMW изпраща настоящото M140i в стил с „Finale“ пакета.

Пакетът вече е на разположение за поръчка, като ще пристигне в шоурумите през март, и ще добави няколко визуални модификации към хот хеча, който скоро ще бъде заменен от ново поколение.

M140i Finale се предлага със затъмнени фарове и стопове, 18-инчови М олекотени алуминиеви джанти с двойни спици в цвят по избор Jet Black или Jet Black и Silver, специални емблеми, черна гланцирана рамка, боя в металик цветове и черни хромирани ауспуси. Пакетът идва и с още отделения за съхранение, електрически стъклен таван и безжично зареждане на смартфон.

Тези екстри допринасят за обширния списък със стандартно оборудване, което включва адаптивни LED фарове със селективни лъчи, адаптивно M окачване и M спортни спирачки със сини апарати. Предните и задните сензори за паркиране, 8,8-инчовата инфоразвлекателна система с навигация, BMW ConnectedDrive, тапицерията Dakota Leather, системата Comfort Access и аудио системата Harman / Kardon довършват списъка.

M140i се задвижва от 3,0-литров 6-цилиндров TwinPower Turbo агрегат, който разполага с 335 к.с. и 500 Nm въртящ момент. Мощта е насочена към задните колела чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия, която спомага за 4,6 секунди до 100 км/ч.

Що се отнася до изцяло новия M140i, той ще е по-мощен и се смята, че ще се доближи до 400 конски сили. Предстоящата 1-а серия обаче за пръв път ще е изградена на платформа с предно задвижване, въпреки че M-моделите ще се възползват от задвижването на всички колела.