BMW M1 Procar Series ще се завърне отново

M1 Procar

Емблематичната серия M1 Procar се завръща за пореден път като част от DTM уикенда на Norisring.

Заедно с легендарните състезателни автомобили, зрителите ще могат да видят пилоти като Ханс-Йоахим Щук, Марк Зурер, Харалд Грос и Ян Ламерс в действие.

Още през 1980 г. Ханс-Йоахим Щук печели състезанието Procar на Norisring пред Ян Ламерс и Марк Зурер. И тримата легендарни пилоти ще бъдат събрани този уикенд. Procar Revival ще се състои от четири състезания през всичките три дни на събитието, включително преди всяко от двете DTM надпревари.

„Надявам се с нетърпение да съживим серията на BMW M1 Procar“, казва Щук. „Комбинацията от 6-мата най-бързи шофьори от Formula 1 и хладнокръвните частни пилоти не е виждана оттогава.“

„Имаме и уникалния звук на BMW M1. Това е уникално и до днес. Просто искам да се насладя на състезанието. Наистина няма значение дали ще завърша втори, трети или четвърти. Искам да карам колата, да я чуя и да го преживея. Спечелих достатъчно състезания в живота си“ – добави Щук.

BMW M1 Procar Championship първоначално стартира през 1979 г. като поддържаща серия състезания за европейските F1 кръгове. Шестте най-бързи F1 пилоти от петъчната тренировка се събираха с частни пилоти в идентични M1 състезателни автомобили, давайки на тълпата зрелищни и вълнуващи гонки.

Procar Revival ще се състои на Norisring от 5 юли до 7 юли, като ще включи 14 M1 състезателни коли, които изтласкват 470 к.с. от своите 3.5-литрови 6-цилиндрови агрегати.