BMW M Performance Parts Concept е олекотена M2 за Goodwood

M Performance Parts

Фестивалът на скоростта Goodwood вече ни радва, а BMW отпразнува тазгодишното събитие с концепта M Performance Parts.

Базиран на M2, концептът е предназначен за писта и разполага с оптимизирана аеродинамика и 60 кг. по-малко.

Както подсказва името, концептът разполага с M Performance части включващи решетка, капак и предни калници от от карбон. Това е само върхът на айсберга, тъй като дизайнерите са инсталирали още карбонови елементи отпред и отстрани. Други компоненти от въглеродни влакна включват покрива, задния капак и дифузьора.

Концептът впечатлява с 19-инчови M Performance джанти, които се отличават със златно покритие.

В кабината концептът блести с M Performance спортни седалки от въглеродни влакна, покрити с алкантара, както и златни контрастни шевове. Водачите ще намерят и M Performance волан от кожа и алкантара, ръчна спирачка и скоростен лост от карбон.

За още намаляване на теглото, BMW поставят леки задни седалки, които се отличават с също с тапицерия от алкантара и златни M лога. Освен невероятната визия, те тежат с 13 кг. по-малко от стандартните.

За завършек виждаме педали от алуминий, специални подложки под вратите и още алкантара и карбон. Забелязват се и велурени стелки със златен кант.

BMW отказа да спомене спецификациите на двигателя, но автомобилът е оборудван с M Performance окачване, което намалява височината на шофиране с до 20 мм. Окачването също така включва независимо регулируеми амортисьори с 12 различни степени на компресия и 16 настройки.