BMW M ще продължи да ни радва с ръчни скорости и задно предаване

M8

Въпреки трансформацията към задвижване на всички колела и автоматични трансмисии, по-малките автомобили на BMW M ще останат верни на своите корени. Това означава, че те все още ще се предлагат със задно задвижване и ръчни скоростни кутии, защото така искат клиентите.

В интервю за GoAuto, председателят на BMW M Маркус Флаш потвърди следното: следващото M3 ще получи версия със RWD и ръчна кутия. Всъщност той поясни, че тази комбинация ще се запази.

„В M3 успяхме да предложим всяко едно задвижване от M5, и успяхме да направим и версия със задно задвижване, както и ръчна трансмисия”, каза той. „Днес няма да разкрия как конфигурираме тези възможности, но можем да правим това, което искат пазарите в световен мащаб. Не мога да потвърдя, но карах колите.“

M8

Флаш също обясни защо по-големите превозни средства се нуждаят от задвижване на всички колела, докато по-малките не. Всичко е в подробностите, тъй като тези, които обикновено купуват M5 или X5 M, са склонни да ги използват ежедневно, а M2, M3 или M4 обикновено се „изваждат при хубаво време, за специални поводи“. Също така, последните са предимно втора или трета кола и това прави още по-разумно да се придържаме към задното предаване и ръчните скорости.

CS името също няма да изчезне, разкри Флаш, но GTS ще. Причината е, че BMW може да върне дори CSL.

„Ще видим ограничени версии, като CS и, а дори и CSL. Няма да правим това за всеки автомобил, но бих казал, че не трябва да се придържаме само към купета. Мога да си представя CS и други специални версии. В бъдеще няма да видим GTS. Ще има CS и може би CSL. Успоредно с CSL няма как да има GTS.“

Така вече получаваме ясна картина за това какво да очакваме от M подразделението. Вече знаем какво ще представлява М8 и благодарение на Флаш знаем какво да не очакваме. Според официалния представител на компанията, 1-Series и X2 няма да получат пълноценна M версия, нито пък новото Z4, защото ще бъде трудно да се вкара голям двигател в него.