BMW M с впечатляващи резултати и много новости за 2020 г.

BMW M показва невиждани досега резултати. За първи път в историята си, подразделението на германците се превръща в лидер по продажби при високопроизводствените машини. А те никак не са приключили с изкарването на нови модели.

Докато Mercedes са заети да лепят AMG обозначение на почти всичко, което изкарват, BMW M успяват някак си да не се поддадат на това маркетингово изкушение. Да, M Performance моделите се срещат почти навсякъде, но чистите M версии са по-малко и по-редки. Оказва се, че постигнатото лидерство в класа при мощните автомобили идва благодарение на растеж от 32.2% увеличение на продажбите за 2019 г. Това прави общо 135 829 броя закупени от щастливи собственици автомобили.

Но в какво се крие този успех? BMW пуснаха на пазара своите X3 и X4 M версии, както и новото M8. Няма как новата 8-ца, въпреки колосалната ѝ цена, да не привлече още повече клиенти. Но какво да очакваме през настоящата година?

BMW е съвсем близо до пускането на M8 Gran Coupe, което скоро ще достигне до дилърите. С нетърпение чакаме и може би най-забавният модел, слизал някога от поточните линии на марката – M2 CS. Обещаваща да се превърне в най-вълнуващата кола на пазара, олекотената версия на пъргавото купе просто ще взриви пазара. И не, не сме забравили за M3 и M4. Просто тук получавате почти същото в по-малка опаковка и за по-малко пари. Какво повече ви трябва?

При дилърите скоро ще се присъединят и X5 M, заедно с побратима си X6 M. Но истинската бомба, която ще хвърлят германците е с вече споменатите M3 и M4. Имаше много слухове за двата модела, изтекли снимки и какво ли още не. Надяваме се, че огромните бъбреци все пак ще получат по-различно оформпление, така че да не се налага да свикваме с тях с години. Но както и да изглеждат, M3 и M4 винаги са стоели на върха в продуктовата гама на M подразделението. Водещите модели имат хиляди фенове по света и смятаме, че благодарение на тях, 2020 ще бъде още по-успешна за баварците. Очакваме 3.0-литровият 6-цилиндров Twin Power Turbo мотор да намери място под капаците на двата автомобила. Говори се за 473 коня при стандартната версия и 503 при Competition-а.

BMW X5M BMW X6M

И така, след всичко казано дотук, можем да си направим извода, че BMW продължава да бъде марката, удовлетворяваща всички капризи на верните си фенове. Тя се придържа към изпитаната с годините формула и продължава да създава нови и впечатляващи машини. От M2 до M8, както и мощните SUV-ове, М подразделението предлага всичко за всеки. Забавлението стои в основата на тази политика и сме адски щастливи, че марката не потъпква традициите си заради по-големи печалби и идиотски маркетингови кампании. Браво!