BMW iX3 2020 беше забелязано с интересен камуфлаж

iX3

Audi и Mercedes се готвят да въведат електрически кросоувъри следващия месец и ще бъдат последвани от BMW iX3.

Показан като концепт на Auto China, iX3 ще бъде пуснат през 2020 г. и ще стане първият електрически кросоувър на марката. Предишните прототипи бяха практически неразличими от стандартния модел, но най-новата версия се отличава с почти завършена каросерия, която е скрита под син камуфлаж, който обозначава екологичния модел.

Не е изненадващо, че промените са незначителни и моделът все още се разпознава веднага като X3. Кросоувърът обаче е оборудван с нова предна броня, която има променена решетка. Твърде рано е да се каже как ще изглежда, но се надяваме, че компанията ще разчупи малко дизайна спрямо базовия модел.

По-нататък можем да видим голям отвор, който, е пренесен от концепта. Можем да видим и страничните въздушни отвори, но не е ясно дали те ще бъдат вертикални.

Останалата част от дизайна до голяма степен е подобна като iX3. Задната броня е променена. Това е в резултат от липсата на изпускателна система поради електрическото му задвижване.

За жалост не виждаме интериора, но промените в кабината вероятно ще бъдат минимални. Няма официални данни, но можем да очакваме променен инструментален клъстер и нови дисплеи.

Подобно на концепта, производственият модел се очаква да има литиево-йонна батерия с мощност 70 + kWh и електрически мотор, който развива повече от 266 к.с. Това би трябвало да позволи на кросоувъра да измине над 400 километра с едно зареждане. Когато батерията е изтощена, тя може да бъде заредена за 30 минути с помощта на зарядно устройство с мощност 150 кВт.