BMW i8 GTR като наследник на M1

i8 GTR

BMW все още нямат суперавтомобил със средно-разположен двигател от M1 насам. Но тази идея се доближава много до това. Вижте.

Изглежда като i8 – и това е идеята. Но всъщност това е единична бройка, изградена върху изцяло шаси. Сърцето ѝ е 4.0-литров V8 атмосферен агрегат, който изстрелва около 540 конски сили, вместо хибридната турбо система, което се намира в i8 (там мощността е 369 к.с.).

Резултатът, както посочват от Motor1, е i8 GTR, наречен от конструктора си. Двигателят от Z4 GTE се намира по средата на тръбната конструкция. Френска фирма, наречена Solution F, спомогна за разработването й за отбора на Hamofa Motor Sport, който ще участва в сериите Belcar. Националният GT Racing шампионат се провежда в Белгия на писти като Spa и Zolder – две исторически трасета на белгийското Гран При.

Превозното средство тежи едва 1,100 килограма, като е почти 440 кг. по-леко от производственото i8. С помощта на други компоненти, моделът трябва да е по-бърз от водещия хибрид на BMW, който може да се похвали с време до 100 км/ч. от 4.4 секунди и да достигне 250 км/ч.

Нещо повече, отборът планира още по-мощен ъпгрейд, за да го доближи до 600 к.с. Можете да се насладите на модела в двата видеоклипа по-долу, но не можем да си представим машина като тази на улицата.