BMW i4 остана само по камуфлаж, вече се очертават формите му

i4

Отговорът на BMW на Tesla Model 3 и Polestar 2 се нарича i4. Поредните шпионски снимки доказват, че баварският производител не е проектирал модела съвсем от нулата.

Да, i4 се очаква да разполага с изцяло затворена решетка като тази, използвана в iX3 и iNext концептите, но освен това, дизайнът на купето изглежда идентичен на този с предстоящия 4-Series Gran Coupe.

Съдейки по тези нови изображения, фаровете на i4 също трябва да бъдат съвместими с тези на 4-Series Gran Coupe, както по отношение на детайлите, така и на цялостния дизайн – това е първият път, в който ги виждаме на показ.

Подобно на 4-Series, i4 ще ползва модулната архитектура CLAR на BMW, въпреки че се носят слухове, че може да има леко увеличена височина – нещо, което не се забелязва от снимките.

Вътре i4 ще споделя таблото на 3-Series 12,3-инчов цофров инструментален панел и 10,25-инчов дисплей за инфоразвлечения, разположен над отворите за въздух. Това със сигурност няма да е уникалната кабина, която някои фенове искаха, но това се очакваше.

Що се отнася до производителността, BMW твърди, че задвижването eDrive на i4 ще генерира пробег от над 600 км. Освен това то ще му позволи да ускори от 0 до 100 км/ч. за 4 секунди, преди да достигне максимална скорост над 200 км/ч.

Бдещите купувачи вероятно ще трябва да изчакат най-рано до 2021 г., за да се сдобият с i4, но официалният дебют на автомобила трябва да дойде скоро.