BMW i12 ще наследи i8 и ще бъде истински суперавтомобил

Vision M

По-рано този месец Automobile Magazine публикува доклад, в който подробно описа множество нови модели на BMW, за които се твърди, че са в ход за следващите няколко години. Един от тях е наследникът на i8 – хибридният спортен автомобил.

BMW шокира феновете си през юни с разкриването на концепцията Vision M Next и всички знаци сочат, че нейната производствена версия служи като заместител на i8.

Твърди се, че този модел би могъл да бъде наречен i12 и макар да запазва хибридния задвижващ механизъм като изходящия модел, той ще предложи значително повече производителност и ще изстреля автомобила в изцяло нов сегмент на пазара.

По-голямата част от мощността ще идва от 2,0-литров 4-цилиндров турбо агрегат с 340 к.с. Той ще бъде свързан с електромотор с мощност 201 к.с. Това ще бъде в основната версия. Очаква се и по-мощен модел, който ще доведе нещата до над 670 к.с. Голяма батерия с капацитет 135 кВтч ще осигури енергията на електрическия мотор и ще помогне на автомобила да измине значително разстояние само на ток.

През юни BMW заяви, че няма планове за „директен наследник“ на i8. Това не означава, че не работи върху нов хибриден спортен автомобил, който ще измести i8 и точно това очакваме да се случи.

Концепцията BMW Vision M Next, лансирана с привличащ външен вид, е драстично различна от i8 – или който и да е друг хибриден BMW модел. Не бихме се изненадали да видим продуктовата версия, наречена i12 или с друго име с подобна визия.