BMW F81 M3 Touring ръчна изработка

M3

По някаква причина, която тормози феновете, BMW не се захвана с комбито на М3.

Все пак има начин да се приближите до M3 Touring и това е Alpina. Или, ако бюджетът ви го позволява, и не се страхувате да си изпате ръцете, тогава винаги можете да си направите свое собствено BMW M3 Touring.

Смятаме, че 340i xDrive е добра отправна точка. В края на краищата, тя може да бъде със задно или 4х4 задвижване и има мощен двигател. Но изненадващото е, че споменатата кола тук е започнала живота си с дизелов двигател под капака. След това собственикът сменя оригиналния агрегат със S55, който първоначално произвежда 450 к.с. и 550 Nm въртящ момент.

Думата „първоначално“ играе важна роля, тъй като колата достига до Stage 2, който включва настройка на ECU и Eventuri всмукатели. Резултатът е 530 к.с., което прави това неофициално BMW M3 Touring по-мощно от M3 CS, което се нуждае от 3.9 сек, за 100 км/ч и достига максимална скорост от 280 км/ч.

Не е известно колко бърз е този проект, но неговият собственик не е удовлетворен само от двигателя на М3. Така че, той продължава и поставя M-Performance изпускателна система, M3 Competition пакет, капак от M4 GTS, специален волан и KW окачване. Можете да видите резултата в клипа по-долу.