BMW ETA 02 Cabrio е възкръснало 2002 върху 135i

2002

BMW 02 серията завинаги оформи дизайна на баварската марка и я изстреля в категорията на спортните седани.

До ден днешен това остава един от най-разпознаваемите BMW-та, които някога са произвеждани, и е безспорно търсена класика. Намирането на модел в добро състояние не е лесно, тъй като не много са оцелели до днес, а някои са силно модифицирани.

Какво ще кажете за кола, която прилича на класиката 2002 и върви като модерно BMW? Е, можете да разчитате на германците от Everytimer Automobile да превърнат вашето BMW 135i Convertible в ETA 02 Cabrio.

Автомобилът разполага с каросерия, изработена от фибростъкло, която изглежда като BMW кабриолета от 1971 година. В сравнение с 2002 ETA 02 Cabrio използва модерни кръгли биксенонови фарове и LED задни светлини, по-големи колела и понижен ъгъл на предното стъкло. А-колоната и предното стъкло са взети от E88 1 Series кабриолет, както и капака на багажника за мекия покрив. Всички останали компоненти по каросерията са ръчно изработени от нулата.

Под ретро каросерията имаме BMW 135i шаси, което означава, че ETA 02 Cabrio е с 302 к.с. и 3.0-литров 6-цилиндров twin-turbo двигател, който му позволява да стигне от 0 до 100 км/ч. за около 5 секунди и максимална скорост от 250 км/ч. Не е зле за кола, която изглежда по-скоро сладка, отколкото агресивна.

Досега Everytimer Automobile е изградил два прототипа – син и зелен. Автомобилите, които компанията ще построи, ще имат купе от въглеродни влакна и ще бъдат предлагани за продажба. Както можете да си представите, те няма да са евтини – конверсията ще струва около 70 000 евро.