Всеки път, когато някой споменe BMW M4 с 650 к.с., ушите, се питаме що за лудост е това.

Автомобилът разполага с 3.0-литров 6-цилиндров двигател и количеството мощ със сигурност ще привлече много внимание. Това е Stage 4 M4 модел, използващ гориво E85 и с доста промени по него. Въпреки това, колкото и впечатляващо да е това, опонентът от другата страна на пистата е на съвсем друго ниво.

Тук говорим за BMW E30, което някога е било 325i. Тогава то е използвало 6-цилиндров агрегат, но тези времена са изминали. Bimmer-ът използва LM7 V8 мотор. 5.3-литровото сърце също трябва да е претърпяло драстична промяна, съдейки по скоростта, която показва на драг състезанието. LM7 е бил използван в автомобили от началото на века като Escalade и Tahoe, произвеждайки 300 к.с.

Тъй като M4 разполага със 650 к.с., предполагаме, че E30 също не му отстъпва. Теглото и слик гумите на E30 също са основен фактор, който му помага да завърши състезанието пред конкурента си. Това означава, че V8-макът най-вероятно е с турбокомпресор, въпреки че собственикът не казва нищо по въпроса.

Състезанието е доста интересно и изправя две философии в стрийт рейсинга. Дали ще предпочетете нова машина или ще заложите на някоя страст от детството си остава ваше решение. Тук можете да се насладите и на двете.