alpina

Ако търсите комфорт, стил, лукс и много дизелови нютонметри, BMW Alpina D4 Biturbo е идеалният автомобил за вас и единственият предлагащ всичко това на едно място. Плюс това можете да го имате с покрив или без покрив. Хората от Бухлое са ревизирали зашеметяващия турър и приканват бъдещите си клиенти със свежи промо видеа.

Последният им клип ни показва алпийски криволичещи пътища и две BMW-та D4 Alpina купе и кабрио, подхвърлящи атлетичните си тела из завоите. Да ви се прииска да ги покарате именно в тези планини, особено ако вземем предвид спецификациите на двете.

3.0-литровият дизелов двигател ги дарява с 350 к.с. и разбиващите 750 Нм въртящ момент, които карат купето да ускорява до 100 к/ч за 4.6 сек, а кабриолетът прави същото за 5 секунди. Задвижващ е само задният мост, но това е на път да се промени скоро, тъй като колата ще започне да се предлага и с 4х4 система в близко бъдеще.

Специалните канали за всмукване на въздуха и оптимизираната система против загуба на налягане водят до значително увеличение на мощността, а повишеното налягане на горивните инжектори осигуряват максималния въртящ момент в диапазона между 1500 и 3000 об/мин. Това е близо до оборотите за празен ход на някои коли.